first_img 2015 Taebaek Construction, Kim Taehong “COPY” “COPY” Construction: Housing Architects: Architects Group RAUM Area Area of this architecture project CopyAbout this officeArchitects Group RAUMOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingPublic ArchitectureCommunityCommunity centerBusanSouth KoreaPublished on July 27, 2016Cite: “Namsan Patio / Architects Group RAUM” 26 Jul 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialPlastics / FibersRodecaTranslucent Building Elements in Downton Primary SchoolSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – LonglightBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – One-offAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsBoardsStructureCraftStructural Panel – Dowel Laminated TimberThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelDoorsJansenSmoke Control Door – Economy 60Louvers / ShuttersShade FactorExternal Venetian BlindsMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?韩国釜山 Namsan 平台住宅 / Architects Group RAUM是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily In Structure Engineering Photographs:  Yoon Joon-hwan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/791977/namsan-patio-architects-group-raum Clipboard Year:  Structural Engineer: center_img Photographs Mechanical Engineer: Namsan Patio / Architects Group RAUM Projects Namsan Patio / Architects Group RAUMSave this projectSaveNamsan Patio / Architects Group RAUM South Korea Shinheung Engineering Design Team:Ha Jeoung-un, Kim Dae-won, An Shin, Yu Seong-cheol, Yoon Jeong-ock, Park Gyu-hyunClient:Gawk Hye-jung, Jin Jae-unElectric Engineer:Young Shin EngineeringSite Area:190.50 sqmGross Floor Area:357.34 sqmBuilding To Land Ratio:57.17 %Floor Area Ratio:187.57 %Building Scope:B1, 4FHeight:14.25 mArchitect In Charge:Oh sin-wookPartner Architect:No Jeong-minCity:BusanCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Yoon Joon-hwanRecommended ProductsWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsWoodEGGERLaminatesWoodSculptformTimber Click-on BattensMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapText description provided by the architects. The terrace and balcony, which are preferred as the best space in the whole building in the Western world, are disappearing in Korea due to the desire of more indoor space. It lost its distinct character by being covered with glass or being expanded to an indoor space. For the Namsan Patio, we wanted to create a place that would substitute this vanishing space.Save this picture!© Yoon Joon-hwanWe wanted to create a sustainable free space, not a terrace or a balcony that would disappear in the future. Patio can contain a multiple meaning. This place(patio) can become a relaxed time in our lives, and it can also be a goal or an assignment. It can be utilized as an exterior living room, an entrance yard, a garden, or even as a domestic space. Users will continue to maintain the patio. Through such activity, the space and the users become one, and the space will be completed by being filled with new functions and activities.Save this picture!© Yoon Joon-hwanSave this picture!SectionSave this picture!© Yoon Joon-hwanThe building surrounds the site, bearing the patio. The vertically opened courtyard and the horizontally opened free space come together and form a relationship. This relationship brings completion of the patio. Centered by the patio, the circulation flows. The interior walls that are made up with bricks transmit a deep sense of touch. The brick wall offers a single silhouette as a whole, which connects the free spaces that are piled vertically. The patio, flowing on the courtyard space, will be a free space which connects nature, human, and the city.Save this picture!© Yoon Joon-hwanProject gallerySee allShow lessHouse in the Woods / Studio NautaSelected ProjectsGreen Ladder / VTN ArchitectsSelected ProjectsProject locationAddress:Namsan-dong, Geumjeong-gu, Busan, South KoreaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/791977/namsan-patio-architects-group-raum Clipboard Save this picture!© Yoon Joon-hwan+ 34 Share Area:  108 m² Year Completion year of this architecture project CopyHousing, Community Center•Busan, South Korealast_img read more