first_imgManufacturers: 天格, 恒洁, 慧科技, 旭格, 海福乐, 立邦Architect In Charge:Liu JinruiDesign Team:Feng Qiong, Guo Lan, Luo Di, Wang Jianqiao, Jiao Xinyu, Tang Xuan, Yang Ying, Zhang DongqingProject Manager:Guo LanUrban Consultant:Wang SufanStructural Consultant:Tang XiTechnical Consultant:Zou Mingxi,Hou Xiufeng, Cai XingjieAcoustic Consultant:Yang zhigang, Wen Lisen, Wang MengmengDecoration Design:Zhou YuConstruction Drawing:Limu Design StudioConstruction Drawing Design:Lai WuyiConstruction:Diran Architectural Decoration Engineering Company, ShanghaiConstruction Supervision:Li XiaolongPhotography:Hu YijieClient:Dream Home in Dragon TVAcknowledgement:Duan Hong, Ni Yi, Zhou Yu, Shi Jun, Yuan Bin, Xu HuiCity:ShanghaiCountry:ChinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!Cui Linglong in the living roomRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceWoodLunawoodThermowood FacadesText description provided by the architects. Ten years after EXPO-2010 which made the south of Shanghai attractting global attention, the avantgarde temperament in this region fades and a strong smack of everyday life takes the position. Among thousands of households this case of house renovation brings a poetic Garden of Eden in the bustling world. Save this picture!© Yijie HuOverview of the ProjectThis project is presented in the Dragon TV program Dream Home IV (episode 8). The Project is located on the top floor of an old flat in Shanghai. The house plan is L-shaped with no more than 34m2 in measurement and thirteen steps from the north to the south. Here live five people in three generations. The grandparents move here from Zhangye (in Gansu) to take care of their two-year-old granddaughter but they are extremely unaccustomed to the damp weather and rice as staple food. In this house within thirteen steps, the insufficiency reduces using space and living quality, and meanwhile restrict the various hobbies of the family. Grandpa, a previous tenor, now has to lower his voice. Grandma as an artist has to give up piano. Father can not dance in the house and Mother lays aside her artistic brushes. Other interests like yoga, sports and fitness, tea-tasting, movies and board role-playing games all have to give way to the reality of little room and trivial things, leaving burbles of the toddler as the poetic expectation of the family. Save this picture!Master bedroom viewExtension – the Jade and Exquisite Study        Before renovation, linear space cause much inconvenience in living activities and eye-communication, while each of those hobbies needs a large square room. However, it’s important to change the height(2.7m-2.9m) and width(3m) due to the fixed structure of the old flat that allows almost no removal and replacement. How could 34m2 small house appear to be enlarged and be sufficient while there is no room for horizontal and vertical extension?The answer of the designer is to intensify diagonal line just like the Jade and Exquisite Study.Save this picture!The utilization of oblique space after reconstructionSave this picture!Cui Linglong in the entranceThe Jade and Exquisite Study is a visiting spot in the Surging Waves Pavilion in Suzhou. Three rooms connect diagonally with each other in the end of zigzagging walkway. The sequence of repeat makes diagonal room more spacious (because they can be used as either three separate rooms or one combined). In the same way is the house transformed. First, the porch, the entrance hall and the grand’s room compose a prototype of the Jade and Exquisite Study so that the sight distance is prolonged from 1.7m to 6.2m. Save this picture!Before & after for the planIn order to extend the sensed depth when entering the house, the exposed structural beams are covered with wood skin and act in scenic cooperation with the wardrobes in the grand’s room. As stepping inward, one can see the green shadows outside the grand’s room dancing in the breeze. Then the living room, the entrance hall and the kitchen make up of another Jade and Exquisite Study, extending the sight distance again from 3.5m to 7.4m. Through these methods the previous narrow spaces are integrated, and the horizontal distance is extended. Save this picture!Sight communication between the upper and lower spaceMaking the most use of the oblique space saves precious wall space, they are used as the storage space for 22㎡, accounting for 65% of the total interior area.Save this picture!Rammed earth wall Like the Danxia landforms01 EntranceThe Peach Colony writes, “At first it was found to be so narrow that only one person could pass through it. After walking forward for a few footsteps, he discovered that it led to an open air…”Save this picture!EntranceAfter walking pass the long narrow corridor, one steps into the porch which is deliberately compressed in order to arouse a depressed feeling before turning relaxed, at the same time spares enough room for storage. Continuous light strips define the outline of an honorable ceremonial entrance of the house. Gleaming in the warm light is the intriguing Jade and Exquisite Study.Save this picture!Linear lights create a sense of ceremony for entrancesIn large scale of whiteness was the wood-skinned beam connecting with wooden cabinet, stretching far across the end of the house. The depressed feeling intrigued by narrow porch and strip light then is released.Save this picture!Logo for new home on white wallAt the moment of hesitation, the wood-colored logo on the white wall immediately catches one’s eyes, which signifies the host’s family name “Qin”. The grand’s house is also within reach of sight. Within this tension and release, the feeling of the entrance is largely improved.The white wall, the black frame, the wooden beam, the diagonal room, and the poetic conception of the secluded courtyard deep in the bottom of the story. 02 KitchenConsidering that the family is more accustomed to the northern dietary habits, the kitchen is designed in two parts with a hidden sliding door in between, trying to insulate the smoke while guaranteeing the transparency.Save this picture!KitchenSave this picture!Inside and outside kitchen separated from each other but keep sight transparentIn order to avoid boredom in cooking meals, part of the wall at the height of eyesight between the grant’s room and the outer kitchen is replaced with glass so that the landscape drawing in the grand’s room reflects into the kitchen as a showcase. Imagine when Grandpa is cooking in the kitchen, Grandma is playing the electric piano, and two look toward one another in accord, then you will appreciate how narrowness fosters intimacy.Save this picture!Watch outside kitchen from inside kitchenThe inner part of the kitchen is U-shaped with 2m long cooking bench and 0.88m multifunctional sink, facilitating cooking and living. The outer part is linear and the extensible black stone bench stretch up to 1.7m to serve as either a noodle-cooking board or an eating table.Save this picture!Compact and efficient inside kitchenSave this picture!View and borrow scenery03 The Grand’s RoomThe grand’s room integrates four kinds of functions into merely 5.4m2 square room, including tasting tea, playing the piano, sleeping and dressing up. The designer chose a whole piece of glass as the window so as to introduce as much green as possible into the room. The hidden sliding door is also well-designed that could fold in 90° in the corner to fully cut off the light and sound outside at night and maintain accessibility in the daytime. The horizontal showcase-like window, also accessible to be covered with a board at night, again relieves the oppressive feeling of the narrow space.Save this picture!Elderly RoomSave this picture!Transparent sight viewInside the integrated furniture hide two piano stool and one dressing seat, showing the thoughtfulness of the designer. 04 Living RoomThe partition wall in the living room is replaced with a more flexible one made of wood, giving enough space in north-to-south direction during the day. Save this picture!Living RoomSave this picture!Activity & sight view analysisRammed Earth WallThe background wall behind TV is decorated with rammed earth, not only because of its fine-grained quality, various color and practicality to insulate noises (which was ever a cause of conflict between neighbors), but also a symbol of Danxia landform in the host’s hometown. The rammed earth wall extends from the entrance hall to the master bedroom door, signifying both space transparency and family nostalgia.Save this picture!Rammed earth wall extend to the master bedroomThe rammed earth wall is totally handmade and is only 150mm thick to spare more usable room. Hiding behind the background wall is a full-length mirror used for dressing and dancing practice.Picture FrameThe former strip window is divided by the mezzanine into square frame-like openings, transforming direct western sunlight into diffuse reflection of light. The window frame captures beautiful scenery from sunrise to sunset as a unique picture in the house. Save this picture!Window | FrameFlexible Furniture – TableAlthough the noodle-cooking board in the outer kitchen can be used as eating table, another folding eating table is designed to meet the demand of big family meals. 05 Game Zone on the MezzanineThe host’s mobility makes the mezzanine possible to be a game zone. The 2mx2m square mezzanine is enclosed with ropes and central-glassed board and shaped as an interesting fairytale land. The whole space is covered with software and the ladder is able to slide and laid in a small angel on account of its convenience. The game zone is like a treehouse in the fairytale, with the providential attention and privacy, softness and delicacy, interest and safety. Save this picture!Game Center06 Master BedroomThe 12m2 master bedroom is the largest room in the house which accommodates many kinds of activities: sleeping, working, singing, dancing, painting, yoga, fitness, role game playing and movies, etc. Every square inch of wall is of significant use in meeting these intricate demands.Save this picture!Master BedroomThe bedroom floor is partly lifted as a bed for sleeping, a performance stage for singing, or the spectator seats for watching a movie. The wardrobes on both side provide enough storage room. Underneath the bed are six boxes with activity names carved on the surface, which contain all equipment for various hobbies and a folding baby crib. The folding desk can extend up to nearly 2m for two people to work. The wall is painted with drawing board paint for children to create graffiti works. The hidden full-length mirror is just at hand. The most challenged design, however, prove to be the mini singing hall. Save this picture!Desk, amp, dresserMini Singing HallIn order to provide grandparents with a better space for practicing voice, the rammed earth wall has to extend into the bedroom to insulate sound. Meanwhile, the designer adjusted the length-width ratio of the room by setting wardrobes rightly.Save this picture!© Yijie HuThe designer added a continuous vocal cavity to the bedroom and made the ceiling tilt, with grilling breaking acoustic reflection in order to homogenize the acoustic characteristic. All the surface of the furniture is fine-grained and thickened to reduce absorbing of the sound. Finally the 10m2 narrow space gains a perfect effect of 0.6s of the reverberation time. Save this picture!Singing hall with wooden ornamentsBeside the renovation in space and function, the project has improved warmth, humidity and air quality of the house through a type of blood capillary system to keep constantly comfortable physical conditions, as it is in the hometown Zhangye, 35% in humidity and 26℃ and continual fresh air.Zhangye, the host’s hometown, is two thousand kilometers away from Shanghai. But it is within thirteen steps in this house from the southern landscape to the northern scenery. Within thirteen steps is endless nostalgia and care. Save this picture!Complete activity spaceAs the LOGO indicates, which prototype is character “Qin”, the top three lines signify the earth from hometown, the bottom part “He” is like a boat indicating water from the south area, and in the middle of the logo “Ren” is like a big roof sheltering “He” below – “He” represents the two-year-old toddler Mibao. The entire logo appears like a smiling face, a witness of renovation of house and life. Back to the intention of the renovation, like thousands of other ordinary families struggling in Shanghai, this family deserve full joy of life apart from bitterness in child-raising. We hope the project can enlighten thousands families like this case and bring more kindness to people living in this land. Save this picture!Skylights as a viewfinder frameProject gallerySee allShow lessWhy Landing on Mars Has Become a Design ProjectArticlesResidence in Huajiadi / Wonder ArchitecsSelected ProjectsProject locationAddress:Shangnan Road, Pudong District, Shanghai, ChinaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share Year:  Apartments Area:  34 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Save this picture!Interior space+ 47Curated by 韩爽 – HAN Shuang Share A House within Thirteen Steps / Limu Design Studio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/882827/a-house-within-thirteen-steps-limu-design-studio Clipboard “COPY” CopyApartments, Interior Design•Shanghai, China ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/882827/a-house-within-thirteen-steps-limu-design-studio Clipboardcenter_img China Projects 2017 Architects: Limu Design Studio Area Area of this architecture project Photographs CopyAbout this officeLimu Design StudioOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsInterior DesignShanghaiLimu Design StudioApartmentOn FacebookChinaPublished on November 10, 2019Cite: “A House within Thirteen Steps / Limu Design Studio” 10 Nov 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?十三步走完的家 / 立木设计研究室是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs:  Yijie Hu Manufacturers Brands with products used in this architecture project ArchDaily A House within Thirteen Steps / Limu Design StudioSave this projectSaveA House within Thirteen Steps / Limu Design Studiolast_img read more